Geschiedenis

Trigion is onderdeel van Facilicom Services Group Belgium. Facilicom is één van de grootste aanbieders van facilitaire diensten in België en vervult ook internationaal een belangrijke rol in de facilitaire branche.

De geschiedenis van Trigion gaat terug tot 1999. Naar aanleiding van de uitbreiding van de wet op de bewakingsondernemingen, werd SAT (Security Assistant Team) opgericht. Aanvankelijk concentreerde SAT zich in Vlaams-Brabant op de organisatie van bewaking bij events en portiersdiensten. Gaandeweg breidde SAT zijn activiteiten uit en leverde het ook reguliere bewakingsdiensten aan steeds meer klanten.

De overname van SAT door Facilicom Services Group in januari 2009 heeft geresulteerd in een nieuwe organisatie die vanaf september 2009 een nieuwe naam kreeg: Trigion.  Sinds 2010 heeft Trigion fors geïnvesteerd in verdere ontwikkeling en groei. Trigion werd  een allround security-bedrijf en de portfolio werd uitgebreid met mobiele bewaking, retail, publieke sector en havenbewaking. 

Met ruim 265 bewakingsagenten behoort Trigion tot de top-5 bewakingsbedrijven in België, is het werkgebied uitgebreid tot heel België en verzekert Trigion de security bij een 80-tal klanten en dit op meer dan 120 sites